27 Δεκ 2011

Η επόμενη πενταετία σύμφωνα με την κρυστάλλινη σφαίρα της IBM

Όπως κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, η IBΜ ανακοίνωσε τα "Επόμενα 5 σε 5", μια λίστα με πέντε τεχνολογικές επαναστάσεις για την επόμενη πενταετία.
Οι προβλέψεις της IBM αφορούν βέβαια ερευνητικούς τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η εταιρεία, οπότε οι προβλέψεις δεν μπορεί να θεωρηθούν αμερόληπτες. Δεδομένου όμως ότι η ΙΒΜ πρωτοπορεί όχι μόνο στην πληροφορική αλλά και σε άλλους τομείς όπως η νανοτεχνολογία και βιοπληροφορική, οι εκτιμήσεις της δεν είναι άνευ σημασίας.
Ενέργεια από το λαό : Η IBM εκτιμά ότι η πρόοδος στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα επιτρέψει την αξιοποίηση της κινητικής ενέργειας από το περπάτημα και της κυματικής ενέργειας στους ωκεανούς.
Ο κωδικός είσαι εσύ : Τα ATM θα αναγνωρίζουν τον πελάτη σαρώνοντας την ίριδά του ή αναλύοντας τη φωνή του. "Η μοναδική βιολογική σας ταυτότητα θα είναι ο μόνος κωδικός που χρειάζεστε" εκτιμά η αμερικανική εταιρεία.
Με τη δύναμη της σκέψης : Οι τεχνολογίες χειρισμού υπολογιστών με νοητικές εντολές θα αξιοποιηθούν πρακτικά νωρίτερα από ό,τι νομίζουμε, υπόσχεται η IBM. Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, λέει η IBM, το μόνο που θα χρειάζεται να κάνουμε για να καλέσουμε κάποιον από το κινητό τηλέφωνο θα είναι να σκεφτούμε το όνομά του. Ανάλογες επαναστάσεις αναμένονται στο χώρο της ψυχαγωγίας, η οποία συνδέεται πλέον απευθείας στον εγκέφαλο.
Γέφυρα στο ψηφιακό χάσμα : η απόσταση που χωρίζει τους έχοντες και τους μη έχοντες στον κόσμο της τεχνολογίας επιτέλους θα μικρύνει : βασικό ρόλο θα παίξουν τα κινητά τηλέφωνα, των οποίων η διείσδυση σε παγκόσμιο επίπεδο προβλέπεται να φτάσει το 80%.
Το τέλος του spam : τα άσχετα, ανεπιθύμητα διαφημιστικά μηνύματα θα πάψουν να υπάρχουν, αφού κάθε διαφήμιση θα είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα μας.

Περισσότερα :

Δεν υπάρχουν σχόλια: